Text/HTML

Minimize
 

                                         SBMS Endeavor Program 

Announcements for Week 14

Math: 

Unit 4 Exam (Ratios, Rates and Proportions) Thursday 12/14

Classwork and homework periodically. Check itslearning. 

1 hour or 2 lessons of Think Through math lessons due Friday. 

Science: 

Unit 3 exam Friday. 

Unit 3 classwork

English Language Arts

Classwork due Friday

Lions of little Rock Reading  

Social Studies

Unit 2 Exam Friday. 

endeavor

Teachers 

Akeem Perkins - Math

akeem.perkins@springbrancisd.com

 

Carla Pace - Science

panayota.pace@springbranchisd.com

 

John Eskew - S.S

john.eskew@springbrancisd.com

 

Jeffery Walsdorf - ELA

jeffery.walsdorf@springbrancisd.com

 

 

Tutorials

Math

Thursdays 3:40 - 4:20 PM   


Science 

Wednesdays 3:30 - 4:25 

Fridays 7:30 - 8:20


English Language Arts 

Tuesdays 7:30 - 8:20 AM

This Week in Math - Unit 4 (Ratios, Rates and Proportions)

- Solving problems using proportions.

- Unit conversions both metric as well as customary. 

- Finding the unit rate

- Equivalent fractions (Proportions)

This Week in Science - Unit 3 (Plate Tectonics)

- Identifying Earth's major tectonic plates; classifying plate boundaries as convergent, divergent, or transform


This Week in English Language Arts - Unit 1 (Fiction/Narrative)

- Writing a story (FINAL DRAFT IS DUE WEDNESDAY OR THURSDAY) THIS IS A TEST GRADE

Make sure you order your copy of Lions of Little Rock before November 6th. You can order it through Scholastic books. Use the code J7QTV when ordering.

Pre-Assessment on Wednesday or Thursday

This week in Social Studies - Unit 1 (Geography and Maps)

- Reading and creating maps. 

_________________________________________________________________________________

* Parents, we have switched to an alternative block schedule. What that means is that students will have 1 Humanities class and 1 STEAM class per day and will alternate with the other classes the next day. This way we will have more time with the students in order to do projects and deeply dive into the material. Below is an example of this schedule. 

Monday:  White day 

- AM 1 and PM 1 will go to Mr. Perkins for Math and Mr. Eskew for Social Studies

- AM 2 and PM 2 will go to Mrs. Pace for Science and Mr. Walsdorf for E.L.A

Tuesday:  Blue day 

- AM 1 and PM 1 will go to Mrs. Pace for Science and Mr. Walsdorf for E.L.A

- AM 2 and PM 2 will go to Mr. Perkins for Math and Mr. Eskew for Social Studies

Wednesday:  White day 

- AM 1 and PM 1 go to Mr. Perkins for Math and Mr. Eskew for Social Studies

- AM 2 and PM 2 will go to Mrs. Pace for Science and Mr. Walsdorf for E.L.A

Thursday:  Blue Day

- AM 1 and PM 1 will go to Mrs. Pace for Science and Mr. Walsdorf for E.L.A

- AM 2 and PM 2 will go to Mr. Perkins for Math and Mr. Eskew for Social Studies

Friday:  Bear Day  

All students meet in both their Humanities and their STEAM classes on this day to finish up the work for the week and have both teachers in the classroom to help as well as work on cross curriculum projects. 

** Any questions please contact the teachers directly. This is the fasted way to get fast and accurate information about what is going on in your child's classes. **

Regular Bell Schedule


Time

Activity

8:30 – 9:10  (40 minutes)

Community Time

9:15 – 10:45  (90 minutes)

Morning Block (STEAM or Humanities)

10:50 – 11:15  (25 minutes)

Self-Directed Learning Time

11:20 – 11:50  (30 minutes)  

Lunch

11:55 – 12:45  (50 minutes)

4th period Elective

12:50 – 2:20  (90 minutes)

Afternoon Block (STEAM or Humanities)

2:20 – 2:35  (15 minutes)

PM Flex

2:40 – 3:35  (55 minutes)

7th period Elective


Advisory Bell Schedule

Time

Activity

8:30 – 9:15  (45 minutes)

Community Time / AM Flex

9:20 – 10:50  (90 minutes)

Morning Block (STEAM or Humanities)

10:55 – 11:38  (43 minutes)

Self-Directed Learning Time

11:48 – 12:18  (30 minutes)

Lunch

12:23 – 1:03  (40 minutes)

4th period Elective

1:08 – 2:41  (93 minutes)

Afternoon Block (STEAM or Humanities)

2:46 – 3:35  (51 minutes) 

7th period Elective


Community Time Schedule

Monday

Team Building

Tuesday

Habits of Success: Data

Wednesday

Habits of Success Lessons

Thursday

Community Circles

Friday

Celebrations